Activități Culturale

Concert de Colinde de Crăciun „Hristos se naște! Slăviți-L!” la Biserica Sfântul Ioan din Vaslui – 22.12.2017

Invitati: Corala Fantasia, Grupul Florcloric „Floarea Dorului”, Năstacuța Iuga însoțită de grupul colindătorilor din Maramureș.

   

 

 

Concert de Colinde la Biserica Sfântul Ioan din Vaslui în prezența Preasfințitului Igantie

17.12.2017

Sâmbăta a avut loc la biserica Domnească Sfântul Ioan Botezătorul din Vaslui, concertul traditional de colinde. Au fost prezenți Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Domnul Ing. Vasile Pavăl, primarul Municipiului Vaslui, în mijlocul unei biserici care s-a dovedit a fi neîncăpătoare, datorită mulțimii vasluienilor veniți pentru concert.

Înainte de a se deschide programul de colinde, Preasfințitul Ignatie a îndemnat la un moment de rugăciune pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României spunând că” se întoarce în țara pe care a slujit-o cu multa demnitate „…..având o „atitudine de sinceritate față de tot ceea ce înseamnã credință și Biserică”..

Au concertat Corala Asociației Tineriolor Ortodocși din Vaslui, Grupul Psaltic “ Sfântul Grigorie Palama’’, Corala’’ Fantasia’’, Corul ‘’Dignus Est’’ al preoților din Episcopia Hușilor cu interpreta de muzică populară Raluca Radu și Corul Bisericii Sfântul Ioan.

              

Preot Mogoș Constantin

Formațiile corale au impresionat  prin conținutul colindelor, dar si prin finețea interpretării, formând  atmosfera de debut a sărbătorii Nașterii Domnului.

De asemenea  Preasfinția Sa colindând la final  pe cei prezenți, a  impresionat auditoriul până la lacrimi creând o stare de emoție generală benefică acestei introduceri în sărbătoarea Crăciunului.