Activități Sociale

Acțiune caritabilă în prima zi de Crăciun  25.12.2017

500 de persoane din „Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice” și „Centrul de recuperare pentru persoane cu dizabilități neuro-psiho-motorii” din Huși au primit grupul de creștini de la Biserica Sfântul Ioan din Vaslui și Biserica Sfântul Gheorghe Lipovăț.

Dupa ce corul Bisericii Sfântul Ioan a încântat bătrânii si copiii internați in cele două centre printr-un concert de colinde, pr. Constantin Mogoș și pr. Ștefan Darie alături de cei 70 de creștini au împărțit daruri specifice Crăciunului tuturor celor prezenți in cele două centre.

         

 

 

Acțiune caritabila la scolile din Fâstâci ,Județul Vaslui 11.12.2017

 Localitatea Fâstâci, comuna Cozmești se inscrie pe lista celor mai sărace localități din județul Vaslui, datorita poziționării acestui sat, a infrastructurii, a lipsei locurilor de munca, etc. Cu toate acestea, in scolile din localitatea Fâstâci,  începand de la grădiniță si pana la clasa a VIII-a , învață aproximativ 170 de copii.

înainte de sarbatoarea Nașterii Domnului, copiii au avut un motiv de mare bucurie  deoarece printr-o acțiune caritabila organizată de pr. Constantin Mogoș de la Biserica Domneasca Sfântul Ioan Botezatorul din Vaslui, in colaborare cu Mănăstirea Fâstâci, respectiv cu Părintele Justinian, scolile lor au fost dotate cu un mobilier deosebit, ceea ce inseamna o înbunătățire considerabilă a condițiilor  de studiu in aceste localități.

              

Ce am schimbat?

 

   

Acțiune Caritabilă cu paturi pentru copii

        

Acțiune caritabilă pentru 250 de familii din cele mai sărace sate ale județului Vaslui. 14.12.2017

 

Cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, Pr. Constantin Mogoș de la Biserica Domnească Sfântul Ioan Botezătorul din Vaslui, în colaborare cu Pr. Petru Gafița de la Parohia Oprișita, au organizat o acțiune caritabilă pentu satele: Oprisita , Lacul Babei și Teișoru .

Prin intermediul acestei acțiuni, 250 de familii ,dintre cele mai nevoiase, aparținând acestor sate recunoscute ca cele mai sărace din Județul Vaslui, au primit daruri constând în îmbrăcăminte si încălțăminte pentru adulți și copii.

Acțiunile caritabile vor continua și saptămâna viitoare pentru alte 500 de familii sărace și cu mulți copii.

 

 

Acțiune caritabilă Pentru 250 de familii din satele: Cotic, Valea Popii, Drăgești și Sofronești. 18.12.2017